Produkty fermentowane po okresie zapomnienia znów powróciły na nasze stoły. Do kiszonych buraków i kapusty dołączają też nowe, dotychczas mniej popularne owoce i warzywa. Kiedy […]
Kuchnia i przepisy
Dzieci też mogą gotować – warsztaty kulinarne dla dzieci
Dzieci lubią brać udział w gotowaniu – dekorować wypieki bądź wybierać i przynosić składniki. Chcesz rozwinąć fascynację Twojego malucha? Sprawdź kursy gotowania dla dzieci. Z […]
Kilka słów o zamiennikach kapsułek do Dolce Gusto
Ekspresy z systemem Nescafe Dolce Gusto na dobre wtopiły się w pejzaż naszych kuchni. Polaków urzekła nie tylko ich ciekawa, nowoczesna linia, ale przede wszystkim […]
Kurs kulinarny – warsztaty nie tylko dla amatorów
Wzięcie udziału w warsztacie kulinarnym to droga do pozyskania dodatkowych umiejętności – przyswojenie sobie tajników różnych przepisów oraz właściwych praktyk produkcyjnych lub po prostu opanowanie […]
Domowe kiszonki – praktyczny sposób na konserwowanie żywności
Kiszone warzywa są tak mocno zakorzenione w tradycyjnej kuchni polskiej, że sądzimy, iż jest to głównie słowiański specjał, nieczęsto spotykany w pozostałych rejonach świata. Tymczasem […]
Alternatywa dla kapsułek do ekspresów A Modo Mio – poznaj ofertę
Przedsiębiorstw produkujących kawę są setki, jednakże Lavazza wciąż mieści się na liście tych najbardziej rozpoznawalnych. Nieliczne osoby wiedzą, że początek marki Lavazza sięga ostatniego dziesięciolecia […]
Krakowska Piekarnia Pochopień
Świeżość i tradycyjny smak z Piekarni Pochopień Piekarnia Pochopień jest przedsiębiorstwem z tradycjami sięgającymi 1946 roku. Utworzona została przez mistrza piekarnictwa Jana Pochopień, który był […]